diumenge, 22 de desembre del 2013

DRALION : UNA MAGISTRAL FUSIÓ DE CULTURES I NATURA






                       UN REGAL PER ALS  SENTITS. 



-Explosió de colors  ben harmonitzada i mesurada.
-Espectacle acrobàtic  de màxim nivell i màxim risc.
-Fil  argumental amb un gran component de contingut cultural  i d´acostament a la natura.
-Producció musical  exel.lent , plena de contrastos i integradora de terres i cultures.

Em sembla oportú aclarir que sempre m´he mostrat contrària a la creixent influència de la indústria cultural de masses que actua com element  mediàtic uniformador  i totalitzant i pensada únicament per obtenir grans guanys econòmics.

Generalment, acostumo a decantar-me per propostes culturals  i artístiques de qualitat més minoritàries, amb un grau de comercialització mesurat i raonable; sense aquell descarat component de manipulació sistemàtica que pretén doblegar l´espectador davant els interessos  del poder.

Però confesso obertament de el CIRQUE DU SOLEIL m´ha atrapat una vegada més. No puc deixar de dir i repetir que tenen la bona fama més que merescuda i que es guanyen sobradament el sou que cobren.

Fa anys vaig pensar que ALEGRIA havia estat una producció encertada difícil de superar. Més tard  va arribar CORTEO. D´entrada, el tema de l´enterrament d´un pallasso no em semblava gaire suggerent, però vaig quedar admirada de la capacitat  dels guionistes per dibuixar  la humanitat a través d´aquesta figura que  a estones ens ridiculitza, a estones ens enlaira... però sempre aconsegueix que ens emmirallem. També vaig quedar meravellada de la capacitat dels acròbates per transmetre sentiments, a vegades complementaris i a vegades contraposats.

I ara és el torn de  DRALION, una fantàstica fusió de les arts acrobàtiques tradicionals xineses i el vanguardisme multidisciplinari del Cirque du Soleil.  Una exel.lent  barreja entre la filosofia oriental que  cerca l´harmonia entre l´home i la natura,  i els rituals occidentals  que són producte de la concepció que la natura és la font de riquesa necessària  per a cobrir les  necessitats humanes.
Com de costum, és un espectacle per a tots els públics però en aquesta ocasió, han introduït uns elements de referència que faciliten la comprensió  de l´escenificació als més petits; cada element de la natura és representat per un color :l'aire és de color verd, l'aigua és de color blau, el foc és vermell i la terra marró ocre. Així mateix el món oriental queda sempre representat per la figura del drac, mentres que el món occidental queda clarament identificat amb el lleó. 

     Cultura de masses de qualitat. No li podem donar l´esquena.

    ELEGANT, SENSUAL, HIPNOTITZANT.....MA-GIS-TRAL